چکیده :

سالمونلا از مهمترین عوامل بیماریزای منتقله از طریق غذا در سراسر جهان در نظر گرفته شده است گوشت و تخم پرندگان و محصولات آنها به عنوان یکی از منابع اصلی آلوده به سالمونلا در مسمومیت های غذایی انسان به شمار می آیند سالمونلاها در انسان قادر به ایجاد بیماری های چون تب روده ای، گاستروانتریت باکتریمی و عفونت های لوکالیزه می باشد با توجه به اهمیت آلودگی سالمونلایی در صنعت طیور و بهداشت عمومی این تحقیق با هدف بررسی مقایسه ای آلودگی به باکتری سالمونلا در اندام های مختلف قلب و کبد و کیسه صفرا به روش کشت باکتریایی در طیور کشتاری کشتارگاه شهرستان نقده انجام گردید. مواد وروش کار: بدین منظور برای انجام این بررسی تعداد ۳۰۰ نمونه از اندام های قلب ، کبد، و کیسه صفرا به نسبت مساوی و بصورت تصادفی در عرض ۳ ماه از کشتارگاه شهرستان نقده نمونه برداری گردید نمونه ها به آزمایشگاه باکتری شناسی منتقل گردید و در آنجا نمونه ها را برای ارزیابی آلودگی سالمونلایی کشت دادیم نتایج: نتایج آزمایشات حاکی از این بود که میزان آلودگی در اندام قلب ۶/۸% و کبد ۶/۶% و کیسه صفرا ۶/۱۰ به سالمونلا بود بیشترین میزان آلودگی در کیسه صفرا با ۶/۱۰% بود بنابراین با توجه به گسترش آلودگی طیور به سالمونلا لازم است به منظور کنترل و پیشگیری از مسمومیت و عفونت های ناشی از این باکتری ، پایش و آزمایش های لازم باکتریولوژیک از کشتارگاههای طیور به عمل آید

کلید واژگان :

سالمونلا ، کشتارگاه ، طیور نقده



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک