چکیده :

یکی از مهمترین بخش هاي صنعت کشورها که با امنیت غذایی در ارتباط است صنایع غذایی می باشد. افزایش جمعیت به همراه گسترش شهرنشینی و افزایش سطح درآمد سرانه نیاز به غذاهاي فرآیندي را روز به روز افزایش داده است. از این رو استفاده از فن آوري هاي نوین از جمله نانو تکنولوژي در این صنعت بسیار مورد توجه محافل علمی و صنعتی جهان قرار گرفته است.علم نانو عبارت است از مطالعه و پژوهش وسایل و ساختارهایی که در کوچکترین واحد دیمانسیون 200 ) نانومتر یا کوچکتر وجود دارند. از تعاریف فوق برمی آید که نانوتکنولوژي یک رشته نیست بلکه رویکرد جدید در ) تمام رشته هاست. براي نانوتکنولوژي کاربردهایی را در حوزه هاي مختلف از غذا، دارو، تشخیص پزشکی و بیوتکنولوژي تا الکترونیک، کامپیوتر، ارتباطات، حمل و نقل، انرژي، محیط زیست، هوا و فضا و امنیت ملی برشمرده اند. هدف از این مطالعه افزایش امنیت غذایی با استفاده از فناوري نانو است بیشترین کاربرد فناوري نانو در زمینه بسته بندي وتشخیص عوامل بیماري زاي غذایی می باشد به عنوان مثال توسعه نانوحسگرها زیستی براي تشخیص عوامل بیماري زا وآلودگی هاي غذایی و ساخت بسته بندهاي غذایی داراي ویژگی هاي مکانیکی، حرارتی، ضد میکروبی و نفوذپذیري مطلوب براي حفظ کیفیت ماده غذایی در برابر عوامل میکروبی و مکانیکی نامطلوب خارجی از کاربردهاي این دانش در زمینه امنیت غذا هستند همچنین پاره اي از نانو مواد می توانند ویژگی هاي نفوذ پذیري مواد بسته بندي را تغییر داده وباعث بهبود ویژگی هاي مکانیکی ، شیمیایی ، حرارتی و میکروبی شوند این بسته ها توانایی کاهش رشد قارچ ها را دارند

کلید واژگان :

نانو تکنولوژي، امنیت غذا ،بسته بندي



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک