چکیده :

این تحقیق به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر، رطوبت و همچنین سطح انرژی در دو گونه پرورشی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و میگوی سفید هندی (Feneropenaeus indicus) در سال 1387 انجام شد. ماهی کپور در سه اندازه انگشت قد، متوسط و درشت (وزن بازاری) و میگوی هندی در دو اندازه متوسط و درشت مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه‌های ماهی و میگو از بازار ماهی اهواز و مجتمع پرورش ماهی آزادگان تهیه شدند. پروتئين، چربی، فیبر، خاکستر و رطوبت به ترتیب به وسیله دستگاه هایKjeltec 2300 foss Tecator، Soxtec 2050 foss tecator،2010 foss tector Fibertec، كوره الكتريكي و دستگاه آون اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی کپور معمولی به ترتیب 5/67، 2/0، 08/9، 5/0، 2/5، 01/74 گرم در 100 گرم وزن خشک و سطح انرژی 4882 کالری بر گرم بود. در میگوی سفید هندی به ترتیب برابر 03/83، 6/2، 25/0، 5/0، 4/6، 23/45 گرم در 100 گرم وزن خشک و سطح انرژی 3564 کالری بر گرم بود. بین دو گونه اختلاف معنی داری از لحاظ پروتئین، چربی، کربوهیدرات، رطوبت و سطح انرژی بود (05/0>P) و اختلاف معنی داری از لحاظ فیبر و خاکستر وجود نداشت (05/0≤P).

کلید واژگان :

کپور معمولی، میگوی سفید هندی، عضله، ترکیب شیمیایی



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک