ماهی و فرآوردههای دریایی بهعنوان یک منبع پروتئینی با ارزش و قابل دسترس انسان محسوب میشوند. این پژوهش بهمنظور اندازهگیری میزان هیستامین در عضله تیره و روشن ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) و همچنین در کنسرو این ماهی انجام شد. در این بررسی 9 نمونه ماهی هوور مسقطی و 15 نمونه کنسرو ماهی تهیه شدند. ابتدا ماهیان بیومتری شده و سپس عضلات تیره و روشن از یکدیگر جدا گردیدند. اندازهگیری میزان هیستامین به روش TLC (Thin Layer Chromatography)انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که میانگین میزان هیستامین در نمونههای ماهی هوور در عضله تیره و روشن بهترتیب 46/52±3/154 و 05/47 ±4/124 میکروگرم در گرم بود. همچنین میانگین میزان هیستامین در کنسرو ماهی هوور 59/87±52/160 میکروگرم در گرم به دست آمد. میانگین میزان هیستامین در عضله روشن و تیره ماهیان هوور و همچنین میانگین میزان هیستامین موجود در عضله تیره و کنسرو اختلاف آماری معنیداری نداشت، درحالیکه هیستامین موجود در عضله روشن و کنسرو نشاندهنده اختلاف آماری معنیدار بود. مقادیر هیستامین در تمام نمونهها، پایینتر از حداکثر میزان پذیرفته شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (20 میلی گرم در 100 گرم) بود، بنابراین مصرف ماهی هوور مسقطی و کنسرو آن برای انسان حساسیت ایجاد نمیکند.
کلید واژگان :هیستامین؛ هوور مسقطی؛ عضله؛ کنسرو ماهی؛ استان هرمزگان
ارزش ریالی : 600000 ریال
با پرداخت الکترونیک