چکیده :

این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تغذیه ای باکتری¬های لاکتوباسیلوس ¬پلانتاروم،¬ لاکتوباسیلوس¬ بولگاریکوس¬ جدا شده از روده ماهی شیربت بر روی عملکرد رشد، بازماندگی و ¬فلور¬ میکروبی ¬روده¬ کپور ¬معمولی ¬انجام شد. 480 قطعه بچه ماهی کپور ¬معمولی ¬(با میانگین¬ وزن اولیه 6±40 گرم)¬ به طور تصادفی¬ در 4 تیمار (با سه تکرار) تقسیم و¬ با¬ جیره های حاوی ¬لاکتوباسیلوس¬ پلانتاروم (گروه 1)،¬ لاکتوباسیلوس¬ بولگاریکوس (گروه 2)، ¬لاکتوباسیلوس ¬کازئی (گروه 3) با تراکم 107׬5CFU/g و¬ جیره¬ی ¬فاقد ¬مکمل ¬پروبیوتیکی (شاهد)¬ به مدت 60¬ روز ¬صورت تغذیه شدند. جهت ¬ارزیابی ¬میزان ¬حضور ¬باکتری ¬و ¬تاثیر ¬روی ¬فلور¬ میکروبی دستگاه گوارشی، تغذیه از روز¬60 تا 75 با جیره¬ی ¬فاقد¬ پروبیوتیک ¬صورت¬گرفت. در ¬روز ¬75 ¬آزمایش ¬ضریب ¬رشد ویژه¬ ماهی ¬تغذیه ¬شده¬ با¬ جیره¬ی¬ حاوی ¬لاکتوباسیلوس¬ بولگاریکوس¬ بطور¬ معنی ¬داری ¬در¬ مقایسه ¬با¬ گروه¬ شاهد افزایش ¬یافت ¬(05/0P<). در ¬روز¬ 60¬ و 75 آزمایش ضریب¬ تبدیل ¬غذایی ¬ماهیان تغذیه ¬شده¬ با¬ جیره¬ی¬ حاوی لاکتوباسیلوس ¬کازئی ¬بطور معنی ¬داری ¬نسبت¬ به¬ گروه¬ شاهد پایین تر بود ¬(05/0P<). از طرفی میزان ¬بازدهی ¬پروتئین و نرخ رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با این باکتری ها در زمان های مختلف ¬آزمایش ¬نسبت¬ به ¬گروه ¬شاهد بالاتر بود. نتایج ارزیابی فلور باکتری دستگاه گوارش ماهیان ¬نشان¬داد ¬مقدار¬ لاکتوباسیلوس های ¬روده ¬در ¬روز¬30¬ و60 آزمایش بطور ¬معنی¬داری ¬در ¬مقایسه ¬با ¬ماهیان گروه¬ شاهد¬ افزایش ¬پیدا¬ کرده است¬ (05/0P<).¬ در¬ روز¬30 آزمایش ¬گروه¬ 2 و 3 بیشترین مقدار¬ لاکتوباسیلوس¬ در¬ مقایسه¬ با¬ گروه ¬شاهد ¬نشان¬ دادند¬ (05/0P<). ¬درمجموع ¬نتایج ¬مطالعه حاضر ¬نشان ¬داد ¬افزودن ¬باکتری های ¬لاکتوباسیلوس¬های جدا شده از روده ماهی شیربت ¬در¬¬ جیره¬¬ی ماهی¬کپور ¬¬معمولی¬¬ باعث¬¬ افزایش ¬¬جمعیت ¬باکتری¬های ¬¬سودمند ¬¬فلور¬¬ میکروبی ¬روده گردیده و¬ نهایتاً عملکرد ¬رشد و تغذیه این ماهی این ¬ماهی ¬را¬ بهبود ¬می-بخشد.¬

کلید واژگان :

پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس، رشد، فلور باکتریایی، کپور معمولی، ماهی شیربت



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک