چکیده :

باشد. منطقه ارزوئيه در استان كرمان تأمين كننده 80 درصد ذرتدانهاي استان بوده و با توجه به وقوع چندين دوره خشكسالي و بحران آب توجه به افزايش عملكرد اين محصول به ازاي منابع آبي موجود داراي اولويت ميباشد. در اين پژوهش تأثير سطوح مختلف آبياري بر عملكرد، اجزاي عملكرد و كارايي مصرف آب در 3 رقم ذرت غالب منطقه، در دو سال زراعي 1389 و 1390 مورد بررسي قرار گرفت. تيمارها شامل چهار سطح آبياري (عرف به عنوان عامل (V3= و 704 V2=700 ،V1= درصد نياز آبي) به عنوان عام ل اصلي و سه رقم (سينگل كراس: 404 I4= و 60 I3=80 ،I2=100 ،I منطقه= 1 فرعي، در مزرعه تحقيقاتي شهرستان ارزوئيه استان كرمان، در قالب كرتهاي خرد شده بر پايه طرح بلوكهاي كامل تصادفي، در چهار تكرار اعمال در SC در مقايسه با ساير ارقام بيشتر بود. اعمال تيمار كم آبياري 80 درصد نياز آبي در رقم 704 SC گرديد. نتايج نشان داد، ميزان عملكرد در رقم 704 8/ سبب افزايش 26 درصدي كارايي مصرف آب، 4 درصدي تعداد دانه در رديف و 6 ،SC مقايسه با تيمار 100 درصد نياز آبي اعمال شده در رقم 704 درصدي تعداد رديف دانه گرديد، همچنين ميزان آب مصرفي در اين تيمار نسبت به تيمار شاهد 2600 مترمكعب كمتر بود. بر اساس نتايج اعمال كم - در استان كرمان ميتواند به عنوان راهكاري مناسب براي صرفه جويي در مصرف آب و SC آبياري بهميزان 80 درصد نياز آبي در كشت ذرت رقم 704 افزايش كارايي آن در دوره هاي خشكسالي مورد توجه قرار گيرد

کلید واژگان :

كمآبياري، عملكرد، اجزاي عملكرد، كارايي مصرف آب و ارقام ذرت



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک