چکیده :

زمينه و هدف: افزايش باقيمانده غذايي بخصوص در بيمارستان م يتواند منجر به كاهش دريافت غذا و رضايت مشتري و نيز افزايش هزينه درمان شود. هدف اين مطالعه تعيين تاثير آموزش اصول خدمات غذايي به كاركنان بخش غذا بر ميزان باقيمانده غذايي جهت ارتقاي كترينگ بيمارستان مي باشد. روش بررسي: پژوهش حاضر، يك مطالعه مقطعي از نوع كاربردي است. جامعه آن، كاركنان و بيماران بخش هاي و نمونه گيري به صورت سرشماري مي باشد. ابزار مطالعه (n= ارتوپدي، شيمي درماني و جراحي و همراهان آنها است( 130 پرسشنامه رضايت سنجي و چك ليست مشاهده اي باقيمانده غذايي است. پرسشنامه، توسط افراد مورد مطالعه و چك ليست مشاهده اي توسط خود پژوهشگران، تكميل گرديد. روايي و پايايي ابزار بوسيله روايي سازه و ضريب آلفا كرونباخ، و آزمون هاي توصيفي استفاده شد. t-test تعيين شد. جهت بررسي تاثير آموزش مذكور از آزمون .(t= -5/36،p=0/ يافته ها: بين ميزان باقيمانده غذايي قبل و بعد از آموزش پرسنل تفاوت معني داري مشاهده شد( 001 2/ 1 و در وعده شام از 2 / 2 به 89 / 0، وعده نهار از 09 / 1 به 7 / ميانگين باقيمانده غذا در وعده صبحانه در بعد از آموزش از 8 1 تنزل نمود. / به 6 نتيجه گيري: به نظر مي رسد برنامه هاي آموزشي براي كاركنان بتواند سطح دانش آنها را نسبت به وظايف خود افزوده و نقاط ضعف و قوت آنها را در راستاي بهبود كيفيت عملكرد، به نحوي كه منجر به رضايت مشتري و سودآوري بيمارستان شود، نشان دهد.

کلید واژگان :

آموزش، توزيع غذا، باقيمانده غذا



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک