چکیده :

اغلب قارچهاي همزیست از طریق افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک میکنند که در اینمیان قارچ پیریفورموسپرا) Piriformospora indica (داراي قابلیت ویژهاي است. جهت بررسی تأثیر این قارچ بر خصوصیات کیفی میوه هلو، طرحی در قالب بلوک کامل تصادفی با تیمار گیاهان مایهزنی شده به قارچ پیریفورموسپرا و شاهد با 32 تکرار در یکی از باغات شهرستان علی آباد واقع در استان گلستان انجام شد. پس از برداشت، میوهها جهت مطالعه تغییرات کیفی و تعیین خصوصیات فیتوشیمیایی از جمله مواد جامد کل، pH ، اسیدمالیک قندکل، گلوکز، ساکارز، ترکیبات فنل و فلاونوئیدها، به آزمایشگاه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزي و منابعطبیعی گرگان انتقال یافتند. نتایج نشان داد که برخی شاخصهاي کیفی میوهها در تیمار به طور معنیدار تغییر یافتند. میزان قند کل در میوه درختان آلوده به نسبت شاهد افزایش معنیداري یافت. این امر در مورد ساکارز و گلوکز نیز صادق بود. میزان فنل کل میوه در زمان رسیدن به صورت معنیدار و میزان فلاونوئیدها در مقایسه با شاهد روند افزایشی ولی فاقد معنی نشان دادند.

کلید واژگان :

فلاونوئید، فنل، قند کل، هلو، Piriformospora indica



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک