به منظور بررسی تأثیر ارتفاع برداشت بر صفات راتونینگ ارقام مختلف برنج، آزمایشی به صورت كرتهاي خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. ارقام سنگ طارم، لاین IRTON، طارم هاشمی و طارم دیلمانی به عنوان عامل اصلي و ارتفاع برداشت کفبر، ايستاده (برداشت با ارتفاع 40 سانتیمتر از سطح زمين) و خواباندن (برداشت با ارتفاع 40 سانتيمتر از سطح زمين) به عنوان عامل فرعي بودند. نتایج نشان داد که رقم سنگ طارم دارای بیشترین ارتفاع، طول خوشه، تعداد كل پنجه در کپه و عملكرد دانه بود. دلیل بالاتر بودن عملکرد دانه در رقم سنگ طارم، بيشتر بودن طول خوشه و تعداد كل پنجه در کپه ميباشد. بيشترين تعداد خوشهچه در هر خوشه در رقم طارم هاشمی مشاهده شد. ارتفاع گیاه و تعداد كل پنجه در کپه در روش ایستاده بیشترین بود. روش خواباندن بیشترین طول خوشه، درصد خوشهچههاي پر شده و وزن هزار دانه را داشت. بیشترین طول برگ پرچم، تعداد خوشه در متر مربع، تعداد خوشهچه در هر خوشه و عملکرد دانه مربوط به روش کفبر بوده است. تعداد خوشهچه در هر خوشه با عملکرد دانه همبستگی مثبت و بین عملکرد دانه و تعداد کل پنجه در سطح احتمال يك درصد همبستگی منفی وجود داشت. نتایج تحقیق نشان داد که رقم سنگ طارم با روش برداشت خواباندن کلش بیشترین عملکرد دانه رتون را تولید نمود.
کلید واژگان :برنج، راتون، ارتفاع برداشت، ارقام، عملکرد دانه.
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک