چکیده :

این پژوهش به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر، رطوبت و عناصر ضروری روی و آهن در دو گونه ماهی بیاه (Liza abu) و انزه (Barbus esocinus) تالاب هورالعظیم استان خوزستان انجام شد. 18 نمونه ماهی بیاه و انزه از تالاب هورالعظیم گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS18 و آزمون t انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی¬دار در سطح 95 درصد (P=0.05) تعیین گردید. در این تحقیق بین میزان پروتئین، خاکستر و کربوهیدرات عضله دو گونه ماهی بیاه و انزه تالاب هورالعظیم اختلاف معنی داری وجود نداشت (P>0.05)، اما در میزان چربی و رطوبت عضله دو گونه ماهی مورد مطالعه اختلاف معنی¬داری مشاهده شد (P<0.05). میزان پروتئین (26/0±1/17 درصد) و چربی (26/0±2/4 درصد) در عضله ماهی انزه بالاتر بود، اما میزان خاکستر (37/0±36/1 درصد)، رطوبت (65/0±83/79 درصد) و کربوهیدرات (004/0±7/0 درصد) در ماهی بیاه بالاتر بود. میزان آهن در عضله ماهی بیاه و انزه به ترتیب 35/0±46/12 و 21/0±7/10 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر بود. میزان روی در عضله ماهی بیاه و انزه به ترتیب 55/0±9/13 و 25/0±23/11 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر به دست آمد. میزان روی و آهن در عضله دو گونه ماهی مورد مطالعه اختلاف معنی¬داری داشت (P<0.05). بطور کلی میزان خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات، عناصر آهن و روی در عضله ماهی بیاه نسبت به ماهی انزه بالاتر بود، اما میزان پروتئین و چربی در عضله ماهی انزه بالاتر بود.

کلید واژگان :

ترکیبات شیمیایی، عناصر ضروری، عضله، ماهی، تالاب هورالعظیم



ارزش ریالی : 200000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک