این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره های سرخارگل (Echinacea angustifolia)و مرزنجوش(Origanum majorana) بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام گرفت. هفت جیره آزمایشی حاوی 0 (برای گروه کنترل)، 1/0، 2/0، و 4/0 درصد سرخارگل و 1/0، 2/0 و 4/0 درصد مرزنجوش تهیه گردید. بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 3/0± 6/2 گرم به صورت تصادفی به 7 گروه (در 3 تکرار) تقسیم و به مدت 4 هفته با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش، شاخص های رشد، کارایی تغذیه و بازماندگی محاسبه گردید. در پایان آزمایش شاخص های رشد و تغذیه ای مانند ضریب رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، درصد افزایش وزن بدن (WG)، کارایی غذایی (FE)، میانگین وزن نهایی و کارایی پروتئین (PER) به طور معنی داری تحث تاثیر سطوح مختلف عصاره های این گیاهان قرار گرفتند (P<0.05). تیمار های مورد آزمایش هیچ گونه تاثیر معنی داری بر روی طول نهایی و ضریب چاقی (CF) نداشتند (P>0.05). با این وجود ضریب چاقی در سطوح بالاتر عصاره های گیاهی افزایش یافت. در طول آزمایش هیچگونه مرگ و میری مشاهده نشد. در ماهیان تغذیه شده با مرزنجوش رگرسیون شاخص های SGR و FCR و سطوح عصاره ارتباط معنی داری نشان داد (P<0.05). با توجه پارامترهای رشد و تغذیه ای در این آزمایش، می توان گفت که میزان 2/0 درصد عصاره سرخار گل و 1/0 درصد مرزنجوش در جیره می توانند موجب بهبود عملکرد رشد این ماهی شوند.
کلید واژگان :قزل آلای رنگین کمان، مرزنجوش، سرخارگل، عملکرد رشد، گیاهان دارویی
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک