چکیده :

این آزمایش بهمنظور ارزیابی جایگزینی متیونین صنعتی یا مصنوعی (سنتتیک) با متیونین گیاهی و بررسی تأثیر آن بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی انجام شد. شمار 212قطعه جوجۀ گوشتی نر سویۀ راس 321در قالب طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیرۀ پایه که 122درصد نیاز متیونین با -DLمتیونین تأمین شده بود (شاهد) و در تیمارهای 2تا -DL ،2متیونین در جیرۀ پایه به ترتیب به میزان 12 ،02 ،12 ،12 ،22و 122درصد با متیونین گیاهی جایگزین شده بود. نتایج نشان داد که وزن بدن در سن 21روزگی در تیمارهایی که تا سطح 02درصد جایگزینی انجام شده بود، همچنین در سن 12روزگی در تیمارهای که تا سطح 12درصد -DLمتیونین با متیونین گیاهی جایگزین شده بود تفاوت معنیداری با گروه کنترل نداشتند. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر مصرف خوراک، درصد لاشه و وزن نسبی چربی محوطۀ بطنی، سینه، رانها، کبد، قلب، تیموس، طحال و بورس فابریسیوس نداشتند. غلظت آلبومین سرم در تیمار 12درصد متیونین گیاهی بهطور معنیداری افزایش یافت، درحالیکه غلظت کلسترول سرم در تیمار 122درصد متیونین گیاهی و همچنین غلظت گلوکز در تیمار 12 ،02و 122درصد متیونین گیاهی در مقایسه با گروه کنترل بهطور معنیداری کاهشیافته بود. بهطورکلی، متیونین گیاهی میتواند جایگزین بخشی از متیونین مصنوعی موجود در جیره بدون تأثیر منفی بر عملکرد و ویژگیهای لاشه شود.

کلید واژگان :

جوجههای گوشتی، عملکرد، متیونین گیاهی، متیونین مصنوعی



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک