در این تحقیق، ابتدا ژلاتین با دو تیمار بازی و اسیدی شامل محلول سود 19/0 نرمال و اسید استیک 12/۰ نرمال با نسبت پوست ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به محلول ۱ به ۷ و سپس تیمار حرارتی ۵۰ درجه سانتی گراد ساعت استخراج شد. سپس توسط آنزیم آلکالاز به مدت ۴ ساعت و با نسبت آنزیم به سوبسترای ۱ به ۱۰۰ هیدرولیز شده و درجه هیدرولیز در پایان ساعت چهارم اندازهگیری شد. فعالیت مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTSو ارزیابی قدرت کاهندگی ژلاتین هیدرولیز شده بررسی شد. نتایج نشان داد درجه هیدرولیز پس از 4 ساعت به میزان 7/46% مشاهده میشود. همچنین بالاترین میزان مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و ارزیابی قدرت کاهندگی در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر به ترتیب 8/39%، 7/50% و 123/0 بهدست آمد. پوست حاصل از فیله کردن ماهی میتواند ماده خام مناسبی برای استخراج پپتیدهایی با فعالیتهای زیستی متنوع باشد. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از ژلاتین پوست ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در نظر گرفته شود.
کلید واژگان :ژلاتین هیدرولیز شده، خاصیت ضداکسیدانی، DPPH، ABTS، ارزیابی قدرت کاهندگی
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک