چکیده :

چکیده حضور هیستامین در مواد غذایی نه تنها میتواند موجب مسمومیت مصرف کنندگان شود، بلکه یکی از شاخصهای مهم فساد باکتریایی محسوب میشود. بنابراین شناسایی و اندازهگیری مقدار این آمین بیوژن از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این تحقیق، برای اندازهگیری مقدار هیستامین تولیدی در محیط کشت TSB توسط باکتریهای مولد هیستامین، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس TYH1 بهعنوان سوش استاندارد مولد هیستامین و دو سوش استافیلوکوکوس کاپیتیس و استافیلوکوکوس کارنوسوس جدا شده از شیر گوسفند و دارای ژن مولد هیستامین، هیستیدین دکربوکسیالز، از دو روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد باال )HPLC )بهعنوان روش مرجع و الکتروفورز موئینهای با آشکارساز جذبی )CZE )استفاده شد و یافتههای بهدست آمده از دو روش با هم مقایسه شدند. زمان مهاجرت در روش CZE و زمان بازداری در روش HPLC برای هیستامین بهترتیب 4/9 و 0/12 دقیقه و منحنی استاندارد در محدوده ml/µg 200 -29/2 بهصورت خطی با معادله =0.999( y=0.000004x رگرسیون 2 =0.999( y=0.000004x و( r 2 r )بهدست آمد. مقدار هیستامین تولید شده توسط سه سوش باکتری و اندازهگیری شده با دو روش مذکور تفاوت آماری معنیداری نداشت (39.0=P (و ضریب همبستگی بین یافتههای بهدست آمده از دو روش 55/0 بود. با توجه به یافتههای مشابه دو روش، روش CZE بهدلیل عدم نیاز به آمادهسازی نمونه، سادگی، حساسیت و کم هزینه بودن بهعنوان روشی مناسب برای اندازهگیری مقدار هیستامین در محیطهای کشت میکروبی پیشنهاد میگردد.

کلید واژگان :

هیستامین، الکتروفورزموئینهای، کروماتوگرافی مایع با عملکرد باا



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک