زمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتیبیوتیکها برای درمان عفونتها، باعث افزایش سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک شده است؛ ازاینرو تلاشهای بسیاری جهت یافتن ترکیبات جدید به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتیبیوتیکها صورت گرفته است. هدف از این مطالعه، مقایسه و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی سیر بر رشد تعدادی از باکتریهای بیماریزا است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی پس از جمعآوری و انجام مطالعات فارماکوگنوزی عصاره متانولی گیاه تهیه گردید و اثرات ضد میکروبی آن در غلظتهای 20 تا 400 mg/ml با استفاده از روش انتشار چاهکی و همچنین تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد میکروبها (MIC) با روش رقیقسازی لولهای انجام شد. یافتهها: یافتهها نشان دادند که عصاره متانولی سیر از رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی جلوگیری میکند. عصاره گیاهی سیر در غلظت6/25 میلیگرم بر میلیلیتر دارای بیشترین اثر مهاری روی رشد استافیلوکوکوس اورئوس است که در این میان غلظت 12/5 میلیگرم بر میلیلیتر دارای بیشترین اثر کشندگی میباشند. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره سیر ممکن است پس از تکمیل مطالعات تکمیلی به تنهایی برای درمان عفونتهای باکتریایی مفید باشد و آن را به عنوان جایگزینی برای داروهای شیمیایی معمول در درمان عفونتها بکار برد.
کلید واژگان :اثرات ضد میکروبی، عصاره، سیر
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک