به منظور بررسی اثر متیلجاسمونات بر کیفیت انار رقم رباب، آزمایشی به صورت طرح بهطورکامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. درختان با متیلجاسمونات در چهار غلظت صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 میلی مولار در چهار مرحله مختلف رشد و نموی میوه شامل مرحله تمام گل، 30 ، 60 و 90 روز بعد از مرحله تمام گل محلولپاشی شدند. محلولپاشی درختان شاهد به وسیله آب مقطر انجام گردید. برخی ویژگیهای کیفی میوه شامل وزنتر میوه، مقدار مادههای جامد محلول، pH، اسیدیته کل میوه، فنولکل، آنتیاکسیدان کل، رنگ پوست، مقدار اسکوربیکاسید مورد بررسی قرار گرفت. متیلجاسمونات در غلظت 5/0 میلیمولار بهطور معنی¬داری (0.05≥P ) سبب افزایش وزنتر میوه، pH، فنول¬کل، فعالیت آنتیاکسیدانی، مقدار اسکوربیکاسید و کاهش مقدار اسیدیته کل میوه شد. بیشترین مقدار فنولکل، فعالیت آنتیاکسیدانی، اسکوربیکاسید و pH در غلظت 5/0 میلیمولار متیلجاسمونات مشاهده شد. محلول¬پاشی در غلظت 5/0 میلی¬مولار متیل¬جاسمونات سبب افزایش معنی¬دار شاخصه های a و کروما گردید. اما در شاخصه¬های L، b و زاویه Hue شاهد بیشترین مقدار را نشان داد. براساس یافتههای این پژوهش محلولپاشی با 5/0 میلیمولار متیلجاسمونات بهعنوان یک روش غیرشیمیایی برای افزایش کیفیت میوه انار و ترکیبهای فیتوشیمیایی مطرح شود.
کلید واژگان :رنگ، فعالیت آنتیاکسیدانی، فنولکل، مادههای جامد محلول.
ارزش ریالی : 350000 ریال
با پرداخت الکترونیک