چکیده :

از تيره نعناع به (Melissa officinalis L.) و بادرنجبويه (Dracocephalum moldavica) گياهان بادرشبو علت وجود تركيبات دارويي، به ويژه اسانسهاي روغني از اهميت و ارزش اقتصادي بالايي برخوردار هستند. در اين تحقيق تاثير سطوح مختلف نانوكود كلات آهن بر خصوصيات جوانه زني و مفدار كمي و كيفي پروتئين در آزمايشي با دو فاكتور در قالب طرح كاملا تصادفي در سه تكرار بررسي شد . فاكتورها شامل: نانو كود آهن با پنج سطح (mg/L 0، 4، 8، 12 و 16) و توده هاي ژنتيكي با 3 سطح (بادرشبو مشهد، نيشابور و بادرنجبويه اصفهان)) بودند. بذور در غلظتهاي مختلف نانوكود كلات آهن خيسانده شدند و درصد جوانه زني بذور روزانه بمدت 14 روز يادداشت برداري و شاخص هاي جوانه زني محاسبه و الگوي مورد تجزيه قرار گرفتند . نتايج نشا ن داد SDS-PAGE نوارهاي پروتئيني بذور جوانه زده به روش تيمارهاي مختلف اثر معني داري روي خصوصيات جوانه زني و مفدار كمي و كيفي پروتئين داشت . mg/L 4 و mg/L 8 بيشترين سرعت جوانه زني و بيشترين نسبت ريشه چه به ساقه چه به ترتيب در غلظت نانوكود آهن در توده بادرنجبويه مشاهده شد. نتايج الكتروفورز تعداد 9 نوع نوار پروتئيني با وزن مولكولي بين 10 تا 150 كيلودالتون بين توده هاي ژنتيكي نشان داد كه 3 پروتئين از بين آنها پلي مورفيسم بودند . با افزايش ميزان نانوكود آهن مقدار كمي پروتئين كل افزايش يافت و بيشترين محتواي پروتئين در 16 بدست آمد، در حاليكه در مقدار كيفي پروتئين ها تغييري مشاهده نشد. نتايج نشان داد كه mg/L تيمار مقدار كمي پروتئين توده بادرنجبويه نسبت به دو توده بادرشبو بيشتر بود.

کلید واژگان :

بادرنجبويه، بادرشبو، SDS-PAGE ، پروتئين كل، نانوكود آهن، جوانه زني



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک