چکیده :

یکی از دلایل کاهش عملکرد در تاکستان ها و نیز کاهش کیفیت میوه¬های انگور، عدم مصرف متعادل کود می باشد. هدف از این پژوهش، تعیین بهترین غلظت و زمان کاربرد کود فروزنیک (حاوی آهن، روی و منگنز ) بر برخی ویژگی های کمی و کیفی انگور تازه خوری رقم خوشناو بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد که فاکتور اول سطوح مختلف کود حاوی آهن، روی و منگنز (0،500،1000،1500،2000 میلی‌گرم در لیتر) و فاکتور دوم زمان محلول پاشی (قبل از گلدهی، بعد از گلدهی و هردو زمان) بود. نتایج نشان داد که اثر کاربرد کود فروزینک بر صفات متوسط وزن خوشه، متوسط وزن میوه در یک خوشه، نسبت TSS/TA، pH و ویتامین ث، معنی‌دار بود(p≤0.01). همچنین اثر زمان محلول پاشی بر تمام صفات به استثناء واکنش آب میوه معنی داری بود(p≤0.01). بیشترین وزن خوشه، متوسط وزن میوه در یک خوشه، TSS/TA، pH و ویتامین ث در تیمار کود حاوی آهن، روی و منگنز با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر و در تیمار زمان گلدهی هر دو (قبل و بعد از گلدهی) به دست آمد.

کلید واژگان :

انگور، زمان گلدهی، کود حاوی آهن، روی و منگنز، وزن خوشه، ویتامین ث.



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک