چکیده :

در این مطالعه عصاره گیاه متکا با کمک فراصوت و ماسراسیون استخراج شد و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدي آنها اندازهگیري شد. فعالیت آنتی-ارزیابی شد. ترکیبات فنولی و فلاونوئیدي در روش استخراج با فراصوت DPPH اکسیدانی عصارههاي حاصله با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد اعصاره ppm و 2500 ppm بالاتر بود و با افزایش غلظت عصارهها فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت هاي 2000براي ریز پوشانی و ppm نداشت. غلظت 2000 (p< اختلاف معنیدار آماري ( 0.05 TBHQ ppm استخراج شده با روش اولتراسوند با 1001:1 و 0:1 (مرو:سقز) به عنوان مواد دیوارهاي استفاده شدند. انداه نانوکپسولها ، تزریق به روغن انتخاب شد. صمغ مرو و صمغ سقز با نسبت هاي 1:0180 نانومتر متغیر بود. عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و شاخص رنگ نمونههاي روغن سویا که به مدت 40 روز در دماي 60 / 83 تا 5 / از 6درجه سانتیگراد نگهداري شده بود اندازه گیري شد. هر سه فاکتور مورد بررسی در تمام نمونهها افزایش یافت و نمونههاي روغن حاوي نانوکپسول هاي مرو:رزین عصاره متکا کمترین میزان اکسایش را داشتند. اثرات آنتی اکسیدانی این نانوکپسولها مربوط به ترکیبات فنولی عصاره متکا است و این نانوکپسولها میتوانند با موفقیت با آنتی اکسیدان سنتزي جایگزین شود.

کلید واژگان :

نانوریزپوشانی، صمغ، متکا، عصاره، روغن سویا



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک