چکیده :

چکیده به منظور مقایسه عصاره آویشن و قارچ کش بنومیل در کنترل پوسیدگی گوجه فرنگی ناشی از قارچ آلترناریا، آزمایشی در آزمایشگاه علوم باغبانی دانشگاه آزاد جهرم اجرا گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 3 تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد (آلوده به اسپور قارچ آلترناریا با غلظت 106)، عصاره آویشن با 3 سطح (25، 50 و 75 درصد)، قارچ کش بنومیل با 3 سطح (5/0، 1 و 5/1 در هزار) بود. جهت اعمال تيمارها پس از خشک شدن دمگل گوجه فرنگي هاي آغشته شده به اسپور قارچ آلترناريا، از هر يک از تيمارهاي فوق مقدار دو قطره به محل دمگل هائي که با اسپور قارچ آلوده شده اند اضافه شد و پس از خشک شدن در کيسه هاي پلاستيکي درون يخچال در دماي 4 درجه سلسیوس تا ظاهر شدن اولين علائم پوسيدگي در دمگل نگهداري شدند. بیشترین کاهش درصد پوسیدگی مربوط به گوجه فرنگی هایی بود که توسط قارچ کش بنومیل با غلظت 5/1 در هزار تیمار شدند. کاربرد سایر غلظت های بنومیل و استفاده از آویشن با غلظت 25 درصد تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نداشت. کاربرد بنومیل با غلظت 5/1 در هزار باعث شد ویتامین ث موجود در گوجه فرنگی کمتر از سایر تیمارها کاهش یابد. بیشترین سفتی بافت مربوط به گوجه فرنگی هایی بود که توسط قارچ کش بنومیل با غلظت 5/1 در هزار تیمار شدند. کمترین درصد کاهش وزن میوه گوجه فرنگی مربوط به کاربرد بنومیل با غلظت 5/1 در هزار بود. همچنین کاربرد بنومیل با غلظت 0/1 در هزار و آویشن با غلظت 75 درصد تفاوت معنی داری با آن نداشت. کلمات کلیدی: آویشن، بنومیل، پوسیدگی، گوجه فرنگی

کلید واژگان :

آویشن، بنومیل، پوسیدگی، گوجه فرنگی



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک