چکیده :

سیب از قدیمی ترین میوه¬ هایی است که بشر آن را شناخت و برای تغذیه خود به پرورش و اهلی کردن آن اقدام نمود. به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی درختان سیب گلدن دلیشز توسط آمینوکلسیم آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار در شهرستان آباده اجرا گردید. در این آزمایش درختان سیب توسط غلظت های مختلف (صفر، 5/2، 0/5 و 5/7 میلی گرم در لیتر) آمینوکلسیم محلول پاشی شدند. پس از پایان محلول پاشی درختان در زمان بلوغ میوه ها برداشت شده و به مدت 3 ماه در سردخانه قرار گرفتند. پس از این مدت در آزمایشگاه باغبانی دانشگاه آزاد جهرم صفاتی نظیر میزان کلسیم میوه، درصد کاهش وزن میوه، سفتی بافت میوه و درصد پوسیدگی بافت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از پژوهش حاکی از آن بود که عدم استفاده از آمینو کلسیم به صورت محلول پاشی باعث افزایش درصد پوسیدگی بافت میوه پس از مدت انبارداری میوه سیب شد. سفتی بافت میوه هایی که توسط آمینو کلسیم با غلظت 5/7 میلی گرم در لیتر محلول پاشی شدند بیشترین مقدار را دارا بود. همچنین میوه هایی که توسط غلظت 5/7 و 5 میلی گرم در لیتر آمینوکلسیم محلول پاشی شدند، وزن آنها کمتر از سایر میوه ها کاهش یافت. طبق نتایح به دست آمده، غلظت¬های مختلف آمینوکلسیم تفاوت معنی داری از نظر میزان کلسیم میوه نداشتند. واژه های کلیدی: آمینوکلسیم، انبارداری، سیب، محلول پاشی

کلید واژگان :

آمینوکلسیم، انبارداری، سیب، محلول پاشی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک