چکیده :

به منظور بررسی تأثیر پودر تفاله گوجهفرنگی (پوست، دانه و پالپ) جیره بر عملکرد رشد، شاخصهاي کارایی تغذیه و میزان بازماندگی ماهی 7 گرم به طور کاملاً تصادفی در پنج گروه آزمایشی در 15 عدد /51±1/ پنگوسی گیاهخوار، تعداد 150 عدد بچهماهی پنگوسی با میانگین وزنی 94 وان پلاستیکی (پنج تیمار و سه تکرار) با تراکم 10 عدد ماهی در هر وان، با شرایط یکسان محیطی توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاري، ماهیان 150 و 200 گرم پودر تفاله گوجهفرنگی در کیلوگرم جیره، به مدت 8 هفته تغذیه شدند . میزان غذادهی 3% وزن ،100 ، با پنج مقدار صفر، 50 زي توده و طی دو نوبت در روز بود. طبق نتایج بهدست آمده، افزودن پودر تفاله گوجه فرنگی به جیره غذایی ماهی پنگوسی تا سطح 200 گرم به ازاء هرکیلوگرم غذا، باعث بهبود جزئی شاخصهاي رشد و کارایی تغذیه در این ماهی شد اما اختلاف معنیداري را با تیمار شاهد نش ان نداد . همچنین براساس آنالیز شیمیایی ترکیب لاشه، مقدار چربی لاشه در تیمار حاوي 200 گرم پودر تفاله گوجهفرنگی به طور معنیداري کمتر از تیمار شاهد بود. نتایج نشان داد افزودن این محصول در سطح 200 گرم بر کیلوگرم جیره، علاوه براین که باعث افزایش رشد ماهی و بهب ود کیفیت گوشت ماهی میشود، هزینههاي تولید را نیز کاهش داده و میتواند منجر به سودآوري بیشتر شود.

کلید واژگان :

تفاله گوجه فرنگی، شاخص هاي رشد، ضریب تبدیل غذایی، کارایی تغدیه، ماهی پنگوسی.



ارزش ریالی : 1200000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک