چکیده :

چای یکی از محصولات استراتژیک در مناطق شمالی کشور می باشد که تولیدات این محصول نسبت به 40 سال قبل 5 برابر شده است. اکثر مصارف مربوط به چای سبز کشور از آسیای شرقی تامین می¬گردد که نشان دهنده پایین بودن کیفیت تولیدات داخلی می باشد. این مسئله ضرورت این تحقیق را نشان می دهد تا بتوان با بالا بردن بازده اقتصادی و بهینه نمودن مصرف انرژی با استفاده از تعیین سینتیک خشک کردن این محصول، در جهت ارتقاء کیفی و بازارپسندی گام برداشت. در این تحقیق با بکارگیری یک خشک کن آزمایشگاهی که توسط سیستم HMI، تنظیمات اولیه پارامترهای خشک شدن به دستگاه داده می شود، سینتیک خشک شدن برگه های چای سبز بررسی گردید. فرآیند خشک کردن در دماهای بین 50 تا 90 درجه سانتیگراد و در سرعت جریان هوای 5/0 تا 5/1 متربرثانیه انجام شد. نتایج حاصل از تغییرات محتوای رطوبتی با پنج مدل رگرسیونی مقایسه گردید. از بین این مدل¬ها، پیج بهترین پیش بینی را از سینتیک خشک کردن برگه های چای سبز داشت. به¬طوریکه با داشتن بیشترین مقدار ضریب تبیین 0.9942 R2= و کمترین مقدار برای مجموع مربعات خطا SSE=0.0429 و مجذور میانگین مربعات خطا RMSE=0.0208 نسبت به مدل¬های دیگر، نسبت به مدل¬های دیگر نتایج بهتری داشت. مقادیر بیشترین و کمترین مربوط به ضریب نفوذ رطوبت به ترتیب عبارتند از: 12-10×8373/3 و 13-10×7439/6 مجذور متربرثانیه. محدوده انرژی فعالسازی 3492/29 تا 6729/33 کیلوژول بر مول می-باشد. این تحقیق در شهریور ماه 1390 در گروه ماشین های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت.

کلید واژگان :

خشک کردن، چای سبز، مدلسازی، محتوای رطوبتی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک