چکیده :

گوشت ماهی در بسیاري از کشورها از اجزاء مهم غذایی به شمار میآید. در میان محصولات دریایی، ماهی قزل آلاي رنگین کمان یکی از محصولاتی است که خواهان فراوان و مصرف بسیار بالایی در جهان دارد و یکی از منابع مهم و با ارزش پروتئین، چربی و انرژي به شمار می آید. امروزه آنچه که در مورد این ماهی، مخصوصا نوع پرورشی، اهمیت زیادي پیدا کرده است، عرضه آنها بصورت تازه می باشد. اما یکی از مهمترین خصوصیات این ماهی، مدت زمان ماندگاري کوتاه آن می باشد. فساد ماهیان فرایندي متناوب است که بلافاصله پس از صید ماهی آغاز می شود. ترکیب فرایند هاي مکانیکی، اتولیتیکی، شیمیایی و باکتریایی منجر به یک تغییر نامطلوب و غیرقابل برگشت پذیر در کیفیت گوشت ماهی می گردد. یکی از مهمترین شاخص ها جهت تشخیص میزان فساد ماهی و بررسی کیفیت آن مجموع بازهاي فرار نیتروژن دار می باشد. مجموع بازهاي فرار شامل آمونیاك، دي متیل آمین، تري متیل آمین و ترکیبات نظیر آمین هاي حاصل از دکربوکسیلاسیون اسید هاي آمینه و دیگر ترکیبات نیتروژن دار فرار می باشند که در اثر تجزیه ترکیبات دیگر بوجود می آیند. در این پژوهش میزان بازهاي نیتروژن دار فرار فیله ماهی قزل الاي رنگین کمان که در 15 و 20 روز نگهداري شده بود بوسیله تکنیک پردازش تصویر بررسی گردید. بدین صورت ،10 ، دماي 4 + در زمان هاي صفر، 5 حاصل از سیستم L*a*b* ابتدا میزان این بازها بوسیله ي روش آزمایشگاهی اندازه گیري و سپس با پارامتر هاي رنگ سنجی TVN = 133.52 - 1.33 L* + 0.10 a* + 5.49 b* (R پردازش تصویر مقایسه گردید. از نتایج حاصل رابطه ي رگرسیونی = 2 87.1 بدست آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پردازش تصویر یک روش مناسب جهت تخمین میزان ; P<0.05) بازهاي نیتروژن دار فرار در فیله ي ماهی قزل آلا رنگین کمان می باشد.

کلید واژگان :

قزل آلاي رنگین کمان. بازهاي نیتروژن دار فرار. پردازش تصویر. پارامتر هاي رنگ سنجی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک