چکیده :

ذرت یکی از غلات گرمسیري متعلق به گیاهان تک لپه می باشد و پس از گندم و برنج جزء فراوان ترین غله دنیا محسوب می شود. ذرت در تغذیه بسیاري از مردمان دنیا نقش اساسی داشته و این ماده ي غذایی می تواند نقش موثري در تامین مواد مغذي مورد نیاز بدن یفا کند. در این مطالعه، با توجه به نقش و اهمیت این ماده ي غذایی در کشاورزي و صنعت، برخی از خواص فیزیکی دانه هاي ذرت رقم پیشنهادي مرکز تحقیقات جهاد کشاورزي ( سینگل کراس 700 ) شامل ویژگی هاي هندسی (طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین حسابی و هندسی، قطر معادل، سطح جانبی، سطح مقطع، حجم و ضریب کرویت)، بوسیله ي روش هاي متداول آزمایشگاهی بررسی گردید. مقادیر قطر بزرگ ، کوچک و متوسط توسط کولیس اندازه گیري شد و با استفاده از این داده ها قطر میانگین حسابی و هندسی به همراه درجه کرویت از فرمول محسنین به دست آمد. 5.9 و ،4.25 ،5.55 ، نتایج حاصله، میانگین قطر بزرگ، متوسط، کوچک، حسابی، هندسی در دانه ي ذرت به ترتیب 7.91 5.79 میلی متر نشان دادند. همچنین نتایج حاصله از اندازه گیري میزان درجه ي کرویت، مساحت سطح نمونه، شعاع انحنا 2.46 و 4.44 را نشان داد. بررسی خواص فیزیکی و تاثیر پروسه ،102.86 ، کوچک و بزرگ به ترتیب مقادیر 72.21 هاي مختلف فرایند بر روي این دانه ها در طراحی تجهیزات و ماشینآلات به منظور انتقال و جابهجایی، سورتینگ، فرایند، خشک کردن، انبارداري و سایر فرایندهاي تولید محصول از دانه هاي ذرت حائز اهمیت می باشد که با بهره گیري از این نتایج می توان گامی بلند در جهت بهبود کیفیت پروسه هاي کشاورزي و صنعتی برداشته شود.

کلید واژگان :

دانه ذرت، ویژگی هاي هندسی، ویژگی هاي ثقلی، ویژگی هاي اصطکاکی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک