چکیده :

نیترات یکی از آلاینده‌های آب است که در اثر فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی وارد آب می‌شود. حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی mg/L 50 می‌باشد. در این مطالعه به بررسی تأثیر پارامترهای فشار، pH و غلظت بر عملکرد غشای تجاری مارپیچی حلزونی پلی آمیدی TFC در راندمان حذف نیترات پرداخته شده است. همچنین از روش تاگوچی برای طراحی آزمایش‌ها استفاده شده است. هر کدام از متغیر‌ها در سه سطح مختلف مورد مطالعه قرار گرفت. محدوده فشار عملیاتی 4 تا 8 بار، pH 5 تا 9 و غلظت نیترات 40 تا 160میلی‌گرم بر لیتر بوده است. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش pH درصد حذف نیترات افزایش می‌یابد و با افزایش غلظت، درصد حذف نیترات کاهش می‌یابد. با افزایش فشار از 4 تا 6 بار، درصد حذف افزایش و با افزایش فشار از 6 تا 8 بار، درصد حذف کاهش می‌یابد. همچنین شرایط بهینه با روش تاگوچی برای درصد حذف نیترات حدود 90 برای سطوح غلظت mg/L 40، فشار 6 بار و pH 9 بدست آمد.

کلید واژگان :

آبهای آلوده، تصفیه آب، محيط زيست، نانوفیلتراسیون، نیترات



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک