چکیده :

امروزه افزایش بی رویه رشد جمعیت و لزوم تأمین غذای آنان، موجب فشار بیش از اندازه بر منابع موجود شده، این مسئله محیط زیست و حیات نسل های آتی را با خطر مواجه می سازد. بدین ترتیب در جوامع مختلف تأمین امنیت غذایی و دستیابی به خود کفایی در تولید محصولات کشاورزی و محصول سالم امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد، چراکه استفاده بیش از اندازه از کودهای شیمیایی، فرآورده های هورمونی، سموم دفع آفات نباتی و سایر عوامل خطرزا سلامت انسان، محیط زیست و بخش کشاورزی را با مشکلاتی روبرو می سازد، به همین منظور استفاده از زیست فناوری و فناوری های نوین جهت تولید مواد غذایی با کیفیت، سالم و مورد نیاز جمعیت رو به رشد می توان تدبیری مناسب جهت افزایش تولید، بهره وری، امنیت غذایی، بهبود سلامت انسان و کاهش مشکلات ناشی از تخریب محیط زیست در توسعه پایدار کشاورزی باشد. این مقاله که به روش مروری و با استفاده از منابع مکتوب و سایت های اینترنتی تدوین شده است تلاش دارد، ضمن تبیین کاربرد و تأثیر زیست فناوری در امنیت غذایی، اهمیت و نقش زیست فناوری را به عنوان یکی از عوامل مهم و انکار ناپذیر در کشاورزی، امنیت غذایی، محیط زیست و جلوگیری از تخریب محیط زیست دارد را بررسی، و در این زمینه راهکارهای لازم را ارائه نماید.

کلید واژگان :

زیست فناوری، امنیت غذایی، محیط زیست، توسعه پایدار کشاورزی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک