امروزه افزایش بی رویه رشد جمعیت و لزوم تأمین غذای آنان، موجب فشار بیش از اندازه بر منابع موجود شده، این مسئله محیط زیست و حیات نسل های آتی را با خطر مواجه می سازد. بدین ترتیب در جوامع مختلف تأمین امنیت غذایی و دستیابی به خود کفایی در تولید محصولات کشاورزی و محصول سالم امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد، چراکه استفاده بیش از اندازه از کودهای شیمیایی، فرآورده های هورمونی، سموم دفع آفات نباتی و سایر عوامل خطرزا سلامت انسان، محیط زیست و بخش کشاورزی را با مشکلاتی روبرو می سازد، به همین منظور استفاده از زیست فناوری و فناوری های نوین جهت تولید مواد غذایی با کیفیت، سالم و مورد نیاز جمعیت رو به رشد می توان تدبیری مناسب جهت افزایش تولید، بهره وری، امنیت غذایی، بهبود سلامت انسان و کاهش مشکلات ناشی از تخریب محیط زیست در توسعه پایدار کشاورزی باشد. این مقاله که به روش مروری و با استفاده از منابع مکتوب و سایت های اینترنتی تدوین شده است تلاش دارد، ضمن تبیین کاربرد و تأثیر زیست فناوری در امنیت غذایی، اهمیت و نقش زیست فناوری را به عنوان یکی از عوامل مهم و انکار ناپذیر در کشاورزی، امنیت غذایی، محیط زیست و جلوگیری از تخریب محیط زیست دارد را بررسی، و در این زمینه راهکارهای لازم را ارائه نماید.
کلید واژگان :زیست فناوری، امنیت غذایی، محیط زیست، توسعه پایدار کشاورزی
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6142840937219550
- سال انتشار : 1392
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالش ها و راهکارها
- برگزار کنندگان : دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
- تاریخ ثبت : 1394/01/18 16:52:52
- ثبت کننده : رویا باقری
- تعداد بازدید : 274
- تعداد فروش : 0