چکیده :

نرم تنان همیشه از نظر اقتصادی ارزشمند بوده اند و بسیاری از گونه های آنها به عنوان غذا، حتی امروزه مورد توجه است. صدف بعضی از گونه ها به عنوان پول، دکمه و زیورآلات بکار گرفته می شده است و به این ترتیب از نظر مطالعات فرهنگی گذشته نیز کاربرد دارند. از اطلاعات مربوط به نسبت رشد طبیعی، تولید مثل و عوامل موثر بر جایگزینی جمعیت های آنها در بررسی مشکلات آلودگی های انسانی و نظارت بیولوژیکی منابع آبی استفاده می شود. نرم تنان دارای رده های مختلفی نظیر سپرپایان، بی صدفان، شکم پایان، دوکفه ای ها، کیتون ها، ناوپایان، تک صدف ها و سرپایان می باشند. دوکفه ای ها با 30000 گونه متنوع ترین رده شاخه نرم تنان بعد از رده شکم پایان می باشند. آنها نقش مهمی در زنجیره غذایی ماهیان در اکوسیستم های آبی بر عهده دارند. دوکفه ای ها از قدیم مورد توجه انسان بوده اند. آن ها دارای تقارن دوطرفی هستند و بدن آن ها از طرفین فشرده می باشد. در انواع زیستگاه های شنی، گلی، ماسه ای و صخره ای و در آب های شور و شیرین پراکنش دارند. دوکفه ای ها به شکل تزیینی، در صنعت آبزی پروری و صنعت ماهیگیری و نیز در صنایع داروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین نقش مهمی در چرخه های غذایی زیست محیطی دارا می باشند. رده دوکفه ای ها شامل کلام (Clam)، اویستر (Oyster)، اسکالوپ (Scallop) و ماسل ها (Mussle) می باشند.

کلید واژگان :

نرم تنان، دوکفه ای ها، تغذیه، غذا، آبزی پروری



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک