چکیده :

پوشش هاي خوراكي لايه هاي نازكي از مواد هستند كه سدي در مقابل انتقال رطوبت ـ اكسيژن و مواد حل شده در غذا ايجاد مي كنند و مي توانند توسط مصرف كننده خورده شوند. كاهش عمده در كيفيت و كميت ميوه جات تازه بين برداشت و مصرف رخ مي دهد. با فهم بهتر فرآيند تنفس ميوه جات تازه چندين تكنيك براي افزايش قابليت ماندگاري وجود دارد. انبار اتمسفر كنترل شده براي نگهداري ميوه جات به وسيله كاهش تغييرات كيفي آنها و كاهش كميت در طول نگهداري مصرف مي شوند. پوشش هاي خوراكي روي ميوه جات تازه يك روش جايگزين براي انبار اتمسفر اصلاح شده به وسيله دادن تغييرات كيفي و كاهش كميت از طريق اصلاح و كنترل اتمسفر داخلي ميوه جات مي تواند استفاده شود. اولين پوشش خوراكي واكس كه باعث افرايش ماندگاري نسبت به ميوه جات پوشش داده نشده شد. واكس هاي پارافين ذوب شده داغ، براي پوشش هاي ميوه جات تازه مثل گلابي نتايج نشان داد كه پوشش دادن هلو با امولسيون هاي واكس باعث كاهش انتقال بخار آب و كاهش سرعت تنفسي و افرايش قابليت ماندگاري مي شود. در این مقاله به معرفی پوشش های خوراکی و فیلم ها و کاربرد آنها در صنایع غذایی بویژه محصولاتی شیلاتی و آبزیان پرداخته شده است.

کلید واژگان :

پوشش های خوراکی، فیلم ها، فرآورده های شیلاتی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک