چکیده :

افزایش روز افزون جمعیت و نیاز به تامین غذا، توجه کشورهای مختلف را برای استفاده از پروتئین غنی آبزیان جلب نموده است که فرآوری آبزیان یکی از راه های تامین غذای جمعیت انسانی می باشد. پیشرفت چشمگیر این صنعت در دنیا طی سال های اخیر و قابلیت عمل آوری انواع آبزیان آب شیرین و دریایی می تواند بخش عمده ای از پروتئین حیوانی را در کشور تامین کند. سخت پوستان یکی از گروه های آبزیان می باشند که به دلیل طعم لذیذ جهت عمال آوری مناسب هستند. واقعیت این است که در ایران به ویژه در شهرهای مرکزی ،مصرف آبزیان محدود می باشد و مردم، آبزیان را عمدتاً به صورت تازه (کامل و فیله) منجمد یا کنسرو شده مصرف می کنند و شکل های دیگر محصول که انجام فرآوری یا عمل آوری روی آبزیان است، کمتر شناخته شده است. این وضع به طبع، نتیجه عدم توسعه صنایع تبدیلی شیلاتی و عدم عرضه محصولات متنوعی است که می توان با عمل آوری انواع آبزیان تهیه نمود. ناشناخته ماندن این زمینه فعالیت و کم توجهی به این موضوع در حوزه های مختلف آموزشی،سیاست گذاری و برنامه ریزی در کشور، از عوامل اصلی عقب ماندگی ما در زمینه صنایع تبدیلی شیلاتی است.

کلید واژگان :

عمل آوری، لابستر، خرچنگ، ارزش غذایی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک