چکیده :

به منظور بررسی تاثیر نوع و زمان مصرف کودهای مایع بر ویژگی های کیفی برنج راتون رقم طارم ، آزمايشی در سال زراعي 1389 در مزرعه معاونت موسسه تحقيقات برنج كشور واقع در آمل بصورت اسپليت پلات در قالب طرح پايه بلوكهاي كامل تصادفي و در سه تكرار اجرا شد.فاكتور اصلي شامل زمان مصرف كود هاي مايع در سه سطح T1: پنجه زني تشكيل خوشه ، T2: تشكيل خوشه + مرحله گلدهي ، T3: پنجه زني + تشكيل خوشه + گلدهي و فاكتور فرعي شامل كود هاي مايع توليد شده در شش سطح : F1: بيوفول پتاسيم ، F2: بيوفول فسفر ،F3 : رشد مخصوص برنج ، F4 : روي مهروزان ، F5: ميكرو كامل مهرورزان ،F6 : بيوفول پتاسيم + بيوفول فسفر و F7: شاهد بوده است. نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثرات متقابل نوع و زمان مصرف کودهای مایع بر صفت طول دانه پس از پخت در سطح احتمال 1 درصد معنی دار گردیده است و بر سایر صفات کیفی اثر معنی داری نداشته است. تحت اثرات متقابل نیز، طویل ترین دانه پس از پخت در زمان T2 (تشكيل خوشه + مرحله گلدهي) و مصرف کود بيوفول پتاسيم (12/96 میلی متر) حاصل شد.

کلید واژگان :

راتون، برنج، کود، نوع و زمان مصرف، کیفی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک