چکیده :

میگو یکی از آبزیان تاثیرگذار در رژیم غذایی انسان ها می باشد که از گذشته های مورد توجه بشر جهت تغذیه بوده است. ميگوي سفيد يكي از گونه های مهم ميگو در آب هاي جنوب كشور مي باشد كه از نظر صيد بعد از ميگوي موزي در رتبه دوم قرار دارد. اهميت اين گونه در تامين منابع آبزيان بخصوص فون كفزي مي باشد. این تحقیق در سال 1389 بر روی میگوی سرتیز (Metapenaeus affinis) به منظور تعیین میزان اسیدهای چرب در عضله خام و همچنین طبخ شده به روش آب پز انجام شد. در این تحقیق 24 نمونه میگوی سرتیز 15 گرمی از بازار اهواز تهیه شد. در این تحقیق بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS-17 و آزمون t میزان اسیدهای چرب اشباع (SFA)، اسیدهای چرب غیراشباع چند زنجیره (PUFA)، ایکوزاپنتانوییک اسید(EPA)، دیکوزاهگزانوییک اسید (DHA)، میزان اسیدهای چرب امگا 3، پالمیتیک اسید و نسبت EPA به DHA به ترتیب 93/0±49/40، 19/3±03/31، 16/0±34/4، 28/0±53/9، 69/2±50/16، 003/0±57/0 و 67/0±04/2 گرم در 100 گرم در عضله خام میگو بالاتر از میگوی طبخ شده به روش آب پز بود. میزان اسیدهای چرب غیراشباع تک زنجیره (MUFA)، اسید چرب امگا 6 و آراشیدونیک به ترتیب 28/1±74/33، 2/0±40/16 و 25/0±36/2 گرم در 100 گرم در میگوی طبخ شده به روش آب پز بالاتر از عضله خام بود.

کلید واژگان :

میگوی سرتیز، اسید چرب، عضله، آب پز



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک