چکیده :

کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) یکی از گونه های تجاری و پرطرفدار در خلیج فارس می باشد. کفال طلایی (Liza auratus) نیز ماهی استخوانی دریای خزر است که بخشی از تغذیه پروتئینی منطقه شمال کشور را شامل می گردد. این تحقیق در سال 1390 به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر در عضله دو گونه ماهی کفشک زبان گاوی و کفال طلایی انجام شد. نمونه های ماهی کفشک زبان گاوی از بندر هندیجان و ماهی کفال طلایی از بندر انزلی تهیه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS18، آزمون دانکن و آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد (P=0.05) تعیین گردید. میزان فیبر و کربوهیدرات در عضله ماهیان مورد مطالعه غیرقابل سنجش بود، اما میزان چربی و خاکستر در عضله ماهی کفشک زبان گاوی نسبت به عضله ماهی کفال طلایی بالاتر بود، اما میزان پروتئین در عضله ماهی کفال طلایی نسبت به عضله کفشک زبان گاوی بالاتر بود. میانگین میزان پروتئین، چربی و خاکستر در عضله ماهی کفشک زبان گاوی به ترتیب 54/0±58/16، 14/0±04/1 و 13/0±57/1 درصد بود. همچنین میزان این ترکیبات در عضله ماهی کفال طلایی به ترتیب 42/0±69/17، 08/0±74/0 و 12/0±37/1 درصد بود.

کلید واژگان :

ترکیبات شیمیایی، عضله، کفال طلایی، کفشک زبان گاوی، ارزش غذایی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک