چکیده :

این تحقیق با هدف اثر بسته بندی تحت خلاء بر میزان آبچک و پروتئین موجود در آبچک ماهی قزل آلای رنگین کمان در سال 1393 انجام شد. در این تحقیق 3 تیمار نگهداری در یخچال (1±4+)، فریزر (1±18-) و بسته بندی تحت خلاء وجود داشت که برای هر تیمار 9 تکرار وجود داشت. نمونه های ماهی از بندر آبادان تهیه شدند. در این بررسی تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS17 انجام شد و میانگین داده ها به کمک آنالیز واریانس یکطرفه با یکدیگر مقایسه شدند. میانگین میزان آبچک در تیمارهای نگهداری شده در دمای 4+ درجه سانتیگراد، 18- درجه سانتیگراد و بسته بندی تحت خلاء به ترتیب 32/0±778/2، 58/0±675/6 و 87/0±291/34 گرم محاسبه شد (P<0.05). همچنین میانگین میزان پروتئین موجود در آبچک در تیمارهای نگهداری شده در دمای 4+ درجه سانتیگراد، 18- درجه سانتیگراد و بسته بندی تحت خلاء به ترتیب 59/0±630/1، 62/0±558/3 و 81/0±402/5 گرم محاسبه شد (P<0.05). میانگین میزان آبچک در فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری داشت (P<0.05) (نمودار 1)، همچنین میانگین میزان پروتئین موجود در آبچک فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری داشت (P<0.05) (نمودار 2). بالاترین و پایین ترین میزان آبچک و پروتئین موجود در آبچک به ترتیب در تیمارهای بسته بندی تحت خلاء و 4+ درجه سانتیگراد به دست آمد.

کلید واژگان :

انجماد، آبچک، پروتئین، عضله، ماهی قزل آلای رنگین کمان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک