چکیده :

کاربرد ریز مغذيهاي در زراعت برنج بسیار مهم و ضروري میباشد و با آگاهی از مقدار غلظت و زمان مصرف آن می- توان از کاهش عملکرد جلوگیري کرد. بدین منظور آزمایشی با هدف ارزیابی مقدار غلظت و زمان مصرف عناصر ریز مغذي بر عملکرد و اجزا عملکرد و غلظت عناصر دانه برنج رقم دیلمانی و شیرودي در سال 1390 در شهرستان تنکابن اجرا شد. آزمایش در قالب کرت هاي خرد شده در بلوكهاي کاملا تصادفی اجرا و کرتهاي اصلی شامل 4 سطح 4 و 6 در هزار کود مایع کمپلکس ریز مغذیها شامل عناصر روي، آهن، بور، مس و ، شاهد (عدم استعمال)، غلظت 2 آلمان) و کرتهاي فرعی شامل زمان مصرف 1- مصرف خزانه و 2 هفته بعد نشاکاري، 2- ابتداي Wuxal ) منگنز پنجه دهی و ظهور خوشه، 3- خزانه و خوشه، 4- پنجه دهی و قبل از گلدهی و رقم، فاکتور فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد عملکرد درهکتار، شاخص برداشت، طول خوشه، تعداد پنجه و وزن هزار دانه در سطح 5% معنی دار شد. و بیشترین عملکرد رقم شیرودي 6071.23 و رقم هاشمی 4871.23 (کیلوگرم در هکتار) بود. همچنین کاربرد ریز مغذيها در غلظت 6 در هزار بهترین عملکرد را در ارقام داشته است. همچنین بهترین زمان محلولپاشی در محله خزانه و خوشه دهی بوده است.

کلید واژگان :

برنج، ریز مغذي، محلولپاشی، عملکرد



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک