چکیده :

محلول پاشی یکی از بهترین راه های غنی کردن دانه برنج می‌باشد و افزایش غلظت روی در دانه برنج و بهبود ویژگی‏های کیفی این گیاه یکی از مهم‏ترین اهداف تولید برنج برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار می‏باشد. اين آزمایش در سال 1389 در ایستگاه تحقیقات برنج تنکابن با 5 تیمار صفر، 2، 4، 6 و 8 در هزار محلول‏پاشی کلات سولفات روی با چهار تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی اجرا شد. محلول‏پاشی در مراحل (یک ماه پس از انتقال نشاء به مزرعه اصلی، پس از گلدهی و شیری شدن دانه) انجام شد. نتایج نشان داد محلول‏پاشی سولفات روی تاثیر معنی‏داری بر آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی شدن و غنی شدن دانه در سطح 5% بر قوام ژل در سطح 1% داشت. مهم‏ترین نقش روی، تبدیل گلوکز و ساکاروز به نشاسه می‌باشد که موجب تاثیر بر فاکتورهای کیفی می¬شود که بر آمیلوز، قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینی شدن اثر می‌گذارد.

کلید واژگان :

آميلوز، برنج، قوام ژل، محلول‌پاشی، روی.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک