محلول پاشی یکی از بهترین راه های غنی کردن دانه برنج میباشد و افزایش غلظت روی در دانه برنج و بهبود ویژگیهای کیفی این گیاه یکی از مهمترین اهداف تولید برنج برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار میباشد. اين آزمایش در سال 1389 در ایستگاه تحقیقات برنج تنکابن با 5 تیمار صفر، 2، 4، 6 و 8 در هزار محلولپاشی کلات سولفات روی با چهار تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی اجرا شد. محلولپاشی در مراحل (یک ماه پس از انتقال نشاء به مزرعه اصلی، پس از گلدهی و شیری شدن دانه) انجام شد. نتایج نشان داد محلولپاشی سولفات روی تاثیر معنیداری بر آمیلوز و درجه حرارت ژلاتینی شدن و غنی شدن دانه در سطح 5% بر قوام ژل در سطح 1% داشت. مهمترین نقش روی، تبدیل گلوکز و ساکاروز به نشاسه میباشد که موجب تاثیر بر فاکتورهای کیفی می¬شود که بر آمیلوز، قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینی شدن اثر میگذارد.
کلید واژگان :آميلوز، برنج، قوام ژل، محلولپاشی، روی.
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143643692526671
- سال انتشار : 1391
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران. کرج. 14 الی 16 شهریور
- برگزار کنندگان : دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران. کرج. 14 الی 16 شهریور
- تاریخ ثبت : 1394/04/18 14:45:25
- ثبت کننده : سلمان دستان
- تعداد بازدید : 234
- تعداد فروش : 0