چکیده :

به منظور بررسی اثر اسید هیومیک و زمان محلول پاشی آن بر عملکرد و اجزای عملکرد و اسانس سیاه دانه آزمایشی در مشهد در بهار سال 3131 به روش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. غلظت های اسید هیومیک ( 0 50،100 و 200میلی گرم در لیتر و زمان مصرف به صورت بذرمال، مرحله 8 6 برگی، اوایل گلدهی بود. اسیدهیومیک به صورت - ،300 محلول پاشی روی گیاهان به کار برده شد. صفات مورد مطالعه شامل ارتفاع، تعداد دانه در کپسول ، تعداد کپسول در بوته، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و درصد اسانس بود. اثر زمان محلول پاشی اسید هیومیک روی تمامی صفات به جز ارتفاع بوته معنی دار شد. همچنین اثر مقدار مصرف اسید هیومیک به صورت محلول پاشی روی همه صفات معنی دار شد. اثر متقابل مقدار و زمان مصرف اسید هیومیک فقط روی ارتفاع بوته معنی دار شد. در اکثر صفات مقدار 200 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک بهترین نتیجه را در برداشت. در اکثر نتایج مصرف اسید هیومیک در زمان اوایل گل دهی بیشترین نتیجه را در بر داشت. به نظر می رسد استفاده از اسید هیومیک به دلیل افزایش در جذب عناصر غذایی و افزایش فتوسنتز سبب افزایش عملکرد سیا ه دانه می شود. در این تحقیق بیشترین عملکرد و اسانس در زمان محلول پاشی 200 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک در زمان اوایل گل دهی حاصل شد.

کلید واژگان :

اسید هیومیک، سیاه دانه، عملکرد، اسانس، محلول پاشی



ارزش ریالی : 500000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک