چکیده :

در اين پژوهش آزمایش¬های جهت کنترل موثر به منظور خنثی¬سازی یا حذف فنولهای آزاد شده در ریزنمونه¬های انار رقم دانه سیاه شهرضا، تحت شرایط کشت بافت انجام شد. در این تحقیق اثر تیمارهای خیساندن در آب، زغال¬فعال، پلی وینیل پیرولیدین، آنتی اکسیدانت اسید¬آسکوربیک و اسید سیتریک، عصاره لیمو و آب انار بصورت تیمار جداگانه و یا ترکیبی جهت کنترل قهوه¬ای شدن ریزنمونه¬های انار دانه سیاه مورد بررسی قرار¬گرفتند. نتایج نشان داد تیمار¬های عصاره لیمو و آب انار از قهوه¬ ای شدن ریزنمونه در محیط کشت جلوگیری کردند. بطوری که درصد بالایی از ریزنمونه ها سالم ماندند و فنل تولید نکردند.

کلید واژگان :

انار، آنتی اکسیدان ، کشت بافت، عصاره لیمو ، آب انار



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک