چکیده :

اين پژوهش به منظور بررسي کيفيت روغن خام کلزا استخراج شده توسط دو روش پرس سرد(Cº60-45) و پرس گرمC) º 100-85 )، انجام گرديد. بدين منظور ترکيب اسيدهاي چرب، خواص فيزيکو شيميايي شامل دانسيته نسبي، ضريب شکست، رنگ ، انديس يدي، انديس صابوني و برخي ترکيبات موجود در روغن مانند کلروفيل، فسفر و فسفاتيد و ميزان سولفور تعيين و با يکديگر مقايسه گرديدند. نتايج حاصل از بررسي ترکيب اسيدهاي چرب نشان داد که ترکيب روغن¬هاي کلزاي استخراج شده توسط پرس سرد و پرس گرم داراي تفاوت معني¬داري(05/0>p) نمي¬باشند. نتايج حاصل از اين آزمايشات بيانگر افزايش معني¬دار (05/0> p) ميزان رنگ و کلروفيل در نمونه¬هاي روغن استخراج شده توسط پرس گرم بودند. نتايج حاصل از بررسي ميزان انديس يدي و انديس صابوني، دانسيته نسبي و ضريب شکست در نمونه روغن حاصل از هر دو نوع پرس تفاوتي معني¬داري (05/0> p) را نشان ندادند. نتايج حاصل از اندازه¬گيري ميزان فسفر و فسفاتيد و سولفور، بيانگر کاهش ميزان آن¬ها در روغن حاصل از پرس سرد نسبت به پرس گرم بود.

کلید واژگان :

پرس سرد، پرس گرم، خواص فيزيکو شيميايي، ترکيب اسيدهاي چرب، روغن کلزا.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک