چکیده :

امروزه بر روي جنبه هاي ايمني و سلامت روغن¬هاي خوراكي مطالعات فراواني انجام مي¬شود. کاهش میزان مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس، توجه به منابع روغنی سلامت بخش و استفاده بیشتر از اسیدهای چرب ضروری در مواد غذایی حاوی روغن از جمله اهداف مهمی هستند که جهت ارتقاء سلامت در جامعه مورد توجه قرار گرفته¬اند. در اين ميان اسيدهاي چرب ترانس به دلیل ایجاد بیماری¬های قلبی و عروقی، سکته¬های قلبی و مغزی، افزایش کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) از اهميت ويژه¬اي برخوردارند. عوامل ضدتغذیه¬ای و اثرات سوء اسیدهای چرب ترانس بر سلامتی موجب شد تا تلاش¬هایی به منظور کاهش تولید آن¬ها در فرآیند تولید روغن¬های جامد و نیمه¬جامد هیدروژنه صورت گیرد. روش¬هایی مانند اینتراستریفیکاسیون، هیدروژناسیون به روش الکتروشیمیایی و روش مخلوط کردن از جمله روش¬های جایگزین هیدروژناسیون معمولی می¬باشند که به منظور کاهش میزان اسیدهای چرب ترانس تولید شده بکار می¬روند. تحقیقات نشان داده است که با استفاده از این روش¬ها می¬توان میزان تولید اسیدهای چرب ترانس را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

کلید واژگان :

ایزومرهای ترانس، هیدروژنیزاسیون، اینتراستریفیکاسیون، مخلوط کردن روغن ها.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک