چکیده :

هدف از پژوهش حاضر شناسائی و بکارگیری روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) در اولویت بندی موانع تولید حشرات خوراکی به عنوان جیره غذایی در ایران می¬باشد. جامعه آماری، متخصصان رشته حشره شناسی کشاورزی بود. شناسایی موانع با مطالعات کتابخانه ایی، جستجو در سایت های علمی و مصاحبه انجام شد. موانع تولید به 8 شاخص اصلی و 107 زیر شاخص تقسیم شد و پرسشنامه حاصل از این شاخص ها در اختیار 20 نفر از خبرگان قرار گرفت. به کمک نرم افزارExpert Choice 11 از داده های حاصل از پرسشنامه استفاده و وزن های نسبی هر یک از زیر شاخص ها محاسبه و اولویت بندی انجام شد. با نرخ ناسازگاری کمتر از 1/0 و تایید سازگاری شاخص ها، نتایج نشان داد از 8 شاخص اصلی، موانع بهداشتی و غذایی با وزن 261/0، موانع فرهنگی و نگرشی با وزن203/0 و موانع زیر ساختی با وزن 129/0 به ترتیب در اولویت قرار گرفتند. در اولویت بندی نهایی نیز بین 107 زیر شاخص، عدم تناسب حشرات خوراکی با ذائقه عموم مردم از نظر بو و مزه با وزن نهایی028/0 احتمال وجود باقی مانده سموم در بدن حشرات خوراکی با وزن نهایی 027/0 و سمی بودن اغلب حشرات رنگی و طعم نا مطبوع آنها با وزن نهایی 026/0 با اهمیت ترین موانع در تولید حشرات خوراکی شناخته شدند.

کلید واژگان :

حشرات خوراکی- متخصصان- موانع تولید- روش تحلیل سلسله مراتبی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک