چکیده :

گرمایش اهمی یک فرآیند دمایی پیشرفته است که در آن مواد غذایی به عنوان مقاومت الکتریکی عمل میکنند . سامانه آزمایشگاهی آن معمولا شامل الکترودهایی است که با مواد غذایی تماس دارند که بموجب آن الکتریسیته از طریق جسم و بااستفاده از تغییر ولتاژ منتقل میگردد . تولید کنندگان جهت جلوگیري ازفساد محصولات مذ کور و وارد آمدن خسارت هاي تغذیه ایو اقتصادي اقدام به ابداع و اعمال شیوه هاي مختلف جهت نگهداري و جلوگیري از فساد این بخش ازمواد غذایی نموده است که از آن جمله میتوان به تولید آب محصولات فوق و اعمال فرایند حرارتی و یا به کارگیري فرآیند تغلیظ اشاره نمود .در این تحقیق، نمونه هاي آب گوجه فرنگی بدست آمده، تحت 3 ولتاژ60 ، 90و 120 و در سه تکرار، تا رسیدن به بریکس 25 تغلیظ شد. آب گوجه هاي تغلیظ شده در گرادیان ولتاژ هاي مختلف از نظر تغییرات در پارامترهاي مختلف مورد بررسی قرار گرفتند .بررسی نتایج نشان داد که دماي ماگزیمم تمام نمونه ها 97 درجه سانتی گراد بوده و هدایت الکتریکی ماگزیمم مربوط به ولتاژ 60 و مقدار آن m/s 64/3 است . بیشترین ضریب کارآیی سامانه مربوط به ولتاژ 120 و برابر 09/78 درصد می باشد. تغییر میزان ولتاژ بر روي میزان انرژي مصرفی و نیز ضریب کارآیی سامانه در سطح 1 %ارتباط معناداري داشته است.

کلید واژگان :

سامانه کنترل خودکار- گرمایش اهمی- تغلیظ- هدایت الکتریکی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک