چکیده :

گوشت طیور و فرآورده های آن یکی از متداولترین منابع آلودگی به شمار می آید بطوری که استافیلوکوکوس اورئوس می تواند براحتی روی آن رشد کرده و ایجاد مسمومیت های غذایی با علایم تهوع, استفراغ, دل پیچه نماید. در بررسی حاضر که در سال 1388 تعداد 40 نمونه از بال مرغ و گردن از مغازه های شهرستان ارومیه که مرغ را به صورت غیر بسته بندی در اختیار مردم قرار می دهند. نمونه گیری به عمل آمد سپس نمونه ها را در شرایط استریل در کنار یخ به آزمایشگاه دامپزشکی انتقال داده شد. سپس از هر نمونه به صورت جداگانه سواپ برداری شده و روی محیط برد پارکر برده شد و نمونه های به مدت 72 ساعت در انکوباتور 37 درجه قرار داده شدند. و سپس نمونه های مشکوک به استاف را آزمایش کوآگولاز را روی آنها انجام دادیم تا حضور استافیلوکوکوس اورئوس قطعی گردد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد در کل تعداد 7 نمونه مشکوک به استافیلوکوکوس اورئوس بودند از این تعداد مشکوک 4 عدداز آنها کوآگولاز مثبت شد که آلوده استافیلوکوکوس اورئوس بودند که می توان با استفاده از خرید گوشت مرغ های بسته بندی شده و شستن و پختن مناسب آنها از آلودگی به این باکتری پیشگیری کرد.

کلید واژگان :

گوشت مرغ, ارومیه, استافیلوکوکوس اورئوس



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک