چکیده :

افزایش جمعیت و ضرورت تامین پروتئین غذایی جوامع موجب گشته تا تلاش مستمری برای رفع نیازهای تغذیه ای صورت گیرد در این میان توجه به پرورش طیور به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین کننده پروتئین مورد نیاز مورد نظر کشورهای مختلف قرار گرفته است در کشور ما ایران نیز پرورش طیور رشد بالایی یافته که این رشد سریع با مشکلاتی نیز همراه بوده است بیماری عفونت کیسه ی زرده از جمله مهمترین علت تلفات جوجه ها در اولین هفته زندگی پس از در آمدن از تخم است عفونت کیسه زرده ممکن است متعاقب عفونت ناف اتفاق افتد در این حالت باکتری از طریق ناف التیام نیافته به داخل کیسه ی زرده راه یافته و آن را عفونی می کند و یا پس از آلودگی پوسته ی تخم مرغ یا مدفوع باکتری موجود در آن تکثیر یافته و موجب عفونت کیسه زرده می شود . آلودگی مدفوعی تخم مرغ ها مهمترین منبع عفونت است باکتری اشریشیا کلی ممکن است عامل اولیه و تنها عامل مولد بیماری باشد و یا به عنوان عامل فرصت طلب ثانویه مورد بحث قرار گیرد هدف از این مطالعه بررسی آلودگی باکتریایی عفونت کیسه زرده در جوجه های گوشتی شهرستان ارومیه می باشد مواد وروش کار: در طی این بررسی ۸۰ نمونه از جوجه های مبتلا به عفونت کیسه زرده از مرغداری های گوشتی در طی یک سال از نواحی مختلف شهرستان ارومیه به صورت کاملا تصادفی جمع گردید و نمونه ها در اسرع وقت به آزمایشگاه انتقال داده شدند و نمونه ها مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج: از مجموع ۸۰ قطعه جوجه از مرغداری های گوشتی مورد مطالعه باکتریهای اشریشیا کلی انتروباکتر، پروتئوس و کلستریدیوم جدا گردید از ۱۰۰ درصد نمونه های مورد آزمایش باکتری جداشد و عفونت کیسه زرده تشخیص داده شد بیشترین میزان آلودگی مربوط به باکتری الی کلای بود با درصد ۳/۶۸% و کمترین میزان آلودگی مربوط به کلستریدیو م ۲/۳ درصد بود

کلید واژگان :

باکتری، جوجه گوشتی، ارومیه کیسه زرده



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک