چکیده :

رزماري ادویه و گیاه دارویی گسترده اي است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. رزماري به طور گسترده به عنوان یکی از ادویه جات با بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی پذیرفته شده است. هر روزه مقاومت باکتري ها در برابر آنتی بیوتیک ها بیشتر می شود .تحقیق در مورد کشف مواد جدید با خواص ضد میکروبی قوي تر همپاي افرایش مقاومت در باکتري ها رو به گسترش است و از آنجا که اسانس ها و عصاره هاي گیاهی از دیر باز در درمان بیماري ها مورد استفاده قرار می گرفته اند به عنوان یک انتخاب مناسب براي این نوع تحقیقات به شمار می روند .اسانس هاي گیاهی با اثرات ضد میکروبی بر روي طیف گستره اي از ارگانیسم ها و همچنین قابلیت مصارف غذایی آنها در برخی موارد و کمتر بودن اثرات جانبی آنها نسبت به آنتی بیوتیک هاي رایج می توانند در برخی موارد جایگزین آنتی بیوتیک ها شوند. عصاره رزماري به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوي که دارد در صنایع غذایی بسیار کاربرد دارد و این خاصیت به دلیل وجود ترکیباتی مثل کارنوزیک اسید، کارنوسول، رزمانول، رزماري کوئینون، و رزماري فنول است که زنجیره تولید رادیکال هاي آزاد را با دادن یک اتم هیدروژن می شکنند و متعاقب آن اکسیداسیون چربی را به تاخیر می اندازد. اثرات ضد میکروبی این اسانس بر باکتري هاي استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آلبوس، ویبریوکلرا، لاکتوباسیلوس برویس، پسودوموناس فلورسنس، رودوتورولا گلوتینیس، کورینه باکتریا. پروتئوس وولگاریس، سودوموناس آئروجینوزا، کلبسیلا پنومونیه، انتروکوکوس فکالیس به اثبات رسیده است. هدف از مطالعه حاضر مروري بر ترکیبات رزماري و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن در مواد غذایی مختلف در ایران و سایر کشورهاي جهان در سال هاي اخیر می باشد.

کلید واژگان :

رزماري ، فعالیت آنتی اکسیدان، اثرات ضد میکروبی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک