چکیده :

ازآنجائیکه بسیاري از روش هاي فرآوري سنتی مواد غذایی با وجود کشش بازار مصرف و قوانین و مقررات سخت و محکم محیطی و غذایی، داراي حداقل کارایی هستند لذا درفرآوري هاي متعددي مانند غیر فعال سازي میکروارگانیسم ها و آنزیم ها، پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون، استخراج و صاف کردن، دپلیمریزاسیون و امولسیفیکاسیون و .... می توان از اولتراسوند استفاده نمود. اولتراسوند ابزار مناسبی جهت آزمایش ویژگی هاي مختلف فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی بوده که به سه صورت اولتراسوند با شدت بالا، متوسط و با شدت پائین می باشد. این تکنولوژي مزیت خاصی از نظر بهره وري، بازدهی، انتخابی، با راندمان فرایند بهتر و کیفیت بالاتر، با خطرات فیزیکی و شیمیایی کمتر، دارا می باشد و از آنجایی که انتقال انرژي صوتی به محصولات غذایی، آنی و در کل حجم محصول صورت می گیرد لذا زمان انجام فرایند کمتر و مقرون به صرفه تر خواهد بود. و از طرف دیگر از طریق کاهش استفاده از آب و حلال، حذف فاضلاب، کاهش مصرف انرژي فسیلی و تولید مواد خطرناك می تواند در حفظ محیط زیست مشارکت داشته باشد و از آن به عنوان دوستدار محیط زیست یاد می شود. این روش یکی از فن آوري هاي نوین بوده که با شدت بالا به تنهایی قادر به تخریب دیواره سلولی میکروب بوده اما موقعی که با فرایند دمایی تلفیق می شود سرعت استریل کردن غذاها را تسریع می بخشد. مکانیسم مرگ سلولی عمدتا به نازك شدن غشاء سلول، حرارت محلی و تولید رادیکال هاي آزاد بر می گردد. هدف از مطالعه حاضر کاربرد فراصوت در صنایع غذایی و اثرات آن در طی فرآوري و کنترل کیفیت مواد غذایی می باشد.

کلید واژگان :

اولتراسوند ، مواد غذایی ، فرآوري، کنترل کیفیت



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک