این تحقیق به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی بیاه آب شیرین (Liza abu) تالاب هورالعظیم، کفال طلایی (Liza auratus) دریای خزر، ماهی بیاه (Liza macrolepis) و مید (Liza klunzingeri) خلیجفارس انجام شد. از هر گونه ماهی 15 نمونه در فصل بهار تهیه شد. ترکیبات تقریبی در عضله پشتی ماهیان سنجش شدند. چربی و پروتئین با روش های سوکسله و کلدال، رطوبت، خاکستر و فیبر به روش خشک نمودن و سوزاندن و کربوهیدرت به روش معادله ریاضی سنجش شدند. میانگین وزنی ماهی بیاه آب شیرین، کفال طلایی، ماهی بیاه و مید به ترتیب 92/4±65/152، 64/21±72/432، 52/112±66/1756 و 88/1±26/62 به دست آمد. در این تحقیق بین میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و کربوهیدرات در عضله دو گونه ماهی بیاه آب شیرین و کفال طلایی تالابی با ماهی بیاه و مید دریایی اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0P<)، اما میزان چربی و خاکستر بین دو گونه ماهی بیاه و مید دریایی اختلاف معنیداری نداشت (05/0P>). همچنین میزان خاکستر و رطوبت در عضله دو گونه ماهی بیاه آب شیرین و کفال طلایی تالابی اختلاف معنیداری نداشت (05/0P>). میزان فیبر در عضله چهار گونه ماهی مورد مطالعه صفر بدست آمد. مقایسه ترکیبات تقریبی در عضله سه گونه مورد مطالعه نشان می دهد که بالاترین میزان پروتئین (66/0±23/20 درصد)، چربی (2/0±63/2 درصد) و کربوهیدرات (2/07±0/66 درصد) در عضله ماهی مید خلیج فارس بود. همچنین بالاترین میزان رطوبت (65/0±83/79 درصد) و خاکستر (12/0±47/2 درصد) در عضله ماهی بیاه آب شیرین و بیاه دریایی محاسبه شد.
کلید واژگان :عضله، ماهی، ترکیبات شیمیایی، تالاب انزلی، تالاب هورالعظیم، خلیج فارس
ارزش ریالی : 1200000 ریال
با پرداخت الکترونیک