چکیده :

امروزه استفاده از مواد شيميایی مانند آفتکشها از روشهای متداول برای کنترل آفات در کشاورزی است که از آنها در تمامی مراحل کشت )قبل از کاشت،حين کاشت و پس از کاشت( استفاده میشود. در این مطالعه ميزان آلودگی قارچ خوراکی به دو آفتکش دیازینون و اندوسولفان اندازهگيری شد. به منظور اندازهگيری ميزان باقی مانده آفتکشهای فوق در محصول قارچ خوراکی عرضه شده در بازار شهر تهران و به طور مستقيم از محل کشت و توليد این محصول اقدام به نمونهگيری به روش تصادفی شد.استخراج به روش استخراج فاز جامد SPE(Solid Phase Extraction) صورت گرفت. عصارههای حاصل از استخراج توسط دستگاههای GC و GC/MS تجزیه مشخص شد، 06 درصد از نمونهها به آفتکش دیازینون آلوده بودند،گردید و پس از تجزیه و تحليل پيکهای حاصل از کروماتوگرام دستگاههای فوق و 36 درصد از نمونههای آلوده، آلودگیشان بالاتر از حد مجاز MRL (Maximum Residue Limits) بوده است. 46 درصد از نمونهها به آفتکش اندوسولفان آلوده بودند و 16 درصد از نمونههای آلوده، آلودگیشان بالاتر از حد مجاز MRL 33 و 97 / بود. ضمناً نتایج آزمون بازیافت به ترتيب برای سموم دیازینون و اندوسولفان 5 درصد به دست آمد.

کلید واژگان :

دیازینون، اندوسولفان، دستگاههای GC و GC/MS، حد مجاز، استخراج فاز جامد



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک