چکیده :

زمينه و هدف: پنير سنتي بنا به داليل فرهنگي، طعم و بوي مطبوع و نيز ارزش تغذيهاي باال به عنوان يک منبع پروتئيني جايگاه ويژهاي را در رژيم غذائي مردم کشور داراست. با اين وجود آلودگي آن به ميکروارگانيسمهاي پاتوژن ميتواند سالمت انسان را به خطر انداخته و موجب ضررهاي اقتصادي قابل توجهي گردد. هدف از اين مطالعه اندازهگيري و شناسائي آلودگي ميکروبي پنيرهاي سنتي عرضه شده در سطح استان مرکزي بود. روش بررسي: استان مرکزي به 10 خوشه )براساس تعداد شهرستان( تقسيم و سپس در هر خوشه براساس ميزان تراکم عرضه پنير سنتي تعداد 8 نمونه از مراکز عرضه اين محصول در تابستان سال 1390 گرفته شد. نمونهها تحت شرايط استريل به آزمايشگاه انتقال داده شده و تحت آزمايشات ميکروبيولوژي قرار گرفتند. يافتهها: نتايج آزمون آماري نشان داد تمامي نمونهها بيش از حد استاندارد ايران، به کلي فرم، استافيلوکوکوس ارئوس، کپک و مخمر آلوده هستند )001/0< P .)34 درصد نمونهها از نظر اشرشياکلي داراي آلودگي بودند همچنين در 24 درصد نمونه ها آلودگي به استافيلوکوکوس ارئوس کواگوالز مثبت مشاهده شد. درصد آلودگي نمونه ها به سالمونال نيز 75/8 درصد بود. نتيجه گيري: اين نتايج بيانگر وضعيت نامطلوب پنيرهاي سنتي استان مرکزي از نظر آلودگي ميکروبي بوده است.

کلید واژگان :

بار ميکروبي، پنير سنتي ايران، کپک و مخمر، ايمني مواد غذايي.



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک