چکیده :

این آزمایش به منظور بررسی صفات بیولوژیک و اثرات آن بر عملکرد و اجزای عملکرد 8 رقم از لاین های امید بخش برنج در قالب طرح بلوک کامل تصادفی، با 8 تیمار و 4 تکرار در موسسه تحقیقات برنج ( آمل) طی سال 92-1391 اجرا شد. اثرات رقم بر صفات ارتفاع بوته در زمان ظهور خوشه، ارتفاع بوته در زمان رسیدگی، تعداد پنجه در زمان ظهور خوشه، تعداد پنجه در زمان رسیدن، وزن هزار دانه، درصد دانه سالم در خوشه، درصد دانه های پوک خوشه، تعداد کل دانه در خوشه در سطح 5 درصد معنی دار شد. در بررسی صفات بیولوژیکی ارقام مورد آزمایش، رقم شاهد (شیرودی) بدون در نظر گرفتن تیمارهای محدودیت منبع و مخزن، ارقام 2، 6 و 7 در بالاترین سطح آماری و ارقام 4 و 8 در سطح آماری بعدی و ارقام 1، 3 و 5 در سطح آماری سوم قرار گرفتند. در نهایت رقم شماره 7 (رقم آزمایشی 843) با داشتن ارتفاع 37/97 سانتی متر در زمان ظهور خوشه، ارتفاع 4/116 سانتی متر در زمان رسیدگی، تعداد 50/19 پنجه در زمان ظهور خوشه، تعداد 75/15 پنجه زمان رسیدگی، وزن هزاردانه 27 گرم، طول خوشه 75/26 سانتی متر، درصد دانه سالم 53/82 ، درصد دانه پوک 50/17 و میانگین کل دانه 75/96 عدد در خوشه در بین ارقام با بیشترین میزان عملکرد همراه بودند.

کلید واژگان :

صفات بیولوژیک، لاین های امید بخش برنج، عملکرد اقتصادی



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک